Luchtreinigers

Zeg dag tegen allergenen, bacteriën en nare geuren in huis. Vind hier alles wat je zoekt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en op peil te houden. Van luchtreinigers tot bijbehorende filters.

Livn
Geschikt voor max. oppervlakte
Clean air delivery rate (CADR)
Ionisatie functie
Prijs
    van tot

 

Luchtreinigers: waar moet je op letten?

Zoek je verlichting bij hooikoorts of astma? Wil je overheersende kookluchtjes of rook in huis snel weg hebben? Verdiep je dan eens in de aanschaf van een luchtreiniger. Hieronder zetten we belangrijke aspecten voor jouw zoektocht op een rij.

Clean Air Delivery Rate (CADR)
De Clean Air Delivery Rate is een belangrijke eigenschap bij het vinden van de meest geschikte luchtreiniger voor jouw situatie. CADR staat voor het aantal kubieke meter lucht die de luchtreiniger per uur reinigt. Hoe hoger de CADR, hoe vaker de lucht in de ruimte ververst wordt. Een hoge CADR wordt aangeraden bij een grote ruimte en/of wanneer er sprake is van astma, hooikoorts of andere allergieën. Meer weten over de werking van een luchtreiniger? Klik dan hier.

Luchtreiniger met ionisator
Door luchtverontreiniging in de vorm van bijvoorbeeld bacteriën, allergenen en fijnstof neemt het aantal negatieve ionen in de lucht af. Een ioniserende luchtreiniger schiet deze negatief geladen ionen mee met de schone lucht. Het effect? De luchtverontreiniging verzwaart en zakt naar de grond. Zo blijft de schone lucht over. De Livn luchtreiniger 350 Plus is een luchtzuiveraar met ionisator.

HEPA, koolstof en antibacteriële filter
Zowel de Livn luchtreiniger 150 Basic als 350 Plus beschikken over een 3-in-1 HEPA, koolstof en antibacteriële filter. Hierdoor filteren de luchtzuiveraars onder andere rook, stofdeeltjes, bacteriën en allergenen uit de lucht. Een verademing voor mensen met hooikoorts of andere allergieën. Daarnaast werken de luchtreinigers met HEPA filter ook bij het elimineren van kookluchtjes.