Installatie

Zo hang je een Livn verwarmingspaneel op

Een verwarmingspaneel ophangen aan de wand: het klinkt eenvoudig en dat is het ook! In deze blog vertellen we je precies wat je nodig hebt en geeft Nicole van @witzandwonen een aantal handige extra tips. Zij koos ervoor om het Livn infraroodpaneel Plus 500 in haar kantoorruimte op te hangen.

Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel?

Voordat we het paneel gaan ophangen, vraag jij je misschien af hoe een infrarood verwarmingspaneel precies werkt. Je vergelijkt de werking van infrarood warmtepanelen het beste met warmte zonnestralen, maar dan zonder uv-straling. Waar een radiator de lucht in huis verwarmt, verwarmt een infraroodpaneel met stralingswarmte jou én de objecten om zich heen. Dit biedt veel voordelen! Denk aan een besparing op de stookkosten, het voorkomen van vochtproblemen, een verbeterd immuunsysteem en meer. In een andere blog lichten we een aantal van deze voordelen uit.

Verwarmingspaneel in de kantoorruimte

Nicole (@witzandwonen): “Ik heb thuis een heerlijk kantoor. Het is een ruimte op de eerste etage met uitzicht op groen en de straat aan ons huis. De raampartij in deze kamer is extra groot. Helaas verliest de ruimte zijn warmte hierdoor al snel. Onder het raam hangt een radiator, maar deze is niet krachtig genoeg om de gehele ruimte te verwarmen. Aangezien mijn bureau aan de andere kant van de kamer staat, blijft het daar eigenlijk altijd koud. En ik als koukleum vind dit maar niks.

Daarom ben ik zo blij dat ik een verwarmingspaneel vond bij Livn! Ze zijn verkrijgbaar in wit en zwart. Wij kozen voor wit, wat perfect in onze ruimte past. Ik heb ervoor gekozen het paneel naast mijn bureau te hangen zodat ik er dichtbij zit en de aangename warmte goed voel. Heerlijk!”

Ophangen verwarmingspaneel

“Het installeren van het warmtepaneel was super easy! Kind kan de was doen. Na het bestellen van het paneel, ontvang je hem thuis in een stevige doos. Naast het paneel zijn de schroeven en een WiFi stopcontact standaard meegeleverd. Zorg ervoor dat je de onderstaande spullen pakt voordat je begint. Zo kun je goed van start. Lees ook altijd de bijbehorende handleiding door voor je aan een klus begint.”

 

Benodigdheden

  • Infraroodpaneel (verkrijgbaar in 4 maten)
  • Pluggen en schroeven (meegeleverd)
  • WiFi stopcontact (meegeleverd)
  • Boormachine (klopboormachine als je in een betonnen muur boort) 
  • Schroefmachine
  • Potlood
  • Hamer
  • Waterpas
  • Optioneel: metaalboor

Stap 1: Bepaal waar het paneel komt te hangen

Hoe hoog moet het verwarmingspaneel hangen voor het beste effect? Zoals eerder uitgelegd, verwarmt een infrarood warmtepaneel direct op het lichaam. Hang het paneel in de werkruimte dus bijvoorbeeld op zithoogte. Zo kun je er goed voor gaan zitten en heb je er het meeste profijt van!

Stap 2: Markeer de boorgaten op de muur

Heb je de gewenste plek bepaald? Teken het aan de bovenkant van het paneel met een klein potlood streepje af op de muur. Haal het paneel weer weg en teken de afstand tussen de ophangbeugel af op je waterpas. Zet vervolgens de waterpas op het streepje van de muur en teken twee puntjes waar je gaat boren. Nu heb je op de muur aangegeven waar de schroeven komen. 

Stap 3: Boor de gaten en hang het paneel op

Vervolgens boor je de gaten in de muur. Plaats de plug en sla hem in de muur met een hamer. Daarna schroef je de schroef erin totdat hij nog 6 mm uitsteekt. Het verwarmingspaneel kan nu worden opgehangen door de haakjes over de schroeven te schuiven.

Tip: Houd de plug naast de boor en teken de lengte van de plug + een klein beetje meer af d.m.v. een klein streepje op het boortje. Zo weet je precies tot hoe diep je moet boren. 

Wij zetten met ons potlood streepjes op de zijkant van het paneel daar waar het beugeltje zit. De beugel zit namelijk aan de achterkant, waardoor je van voor lastig ziet of je hem goed hangt. Door zowel bovenaan als aan de zijkant een streepje te zetten, kun je tijdens het ophangen zien of je infraroodpaneel op de juiste plek zit. 

Stap 4 (optioneel): Stroomsnoer wegwerken

Maak in de zijkant van het paneel op de gewenste hoogte een gaatje met een ijzerboor. Boor het voor met een dun boortje, eindig met de maat van het stroomsnoer. Het snoer kan er nu doorheen, waardoor het paneel strakker tegen de muur hangt.

Stap 5: WiFi stopcontact installeren

Download de Livn app op je telefoon of tablet. Kies voor de optie 'Stopcontact WiFi' en volg de instructies. Voortaan zet je het warmtepaneel op afstand aan. Ideaal!

Hopelijk laat deze gastblog van @witzandwonen zien hoe makkelijk het is om een Livn verwarmingspaneel op te hangen. Nog geen infraroodpaneel in je bezit? Of geef je de voorkeur aan een vrijstaand paneel of plafondmontage? Bekijk dan ons gehele assortiment infraroodverwarming.

Misschien ook interessant