Verwarming

Wat zijn de voordelen van een warmtepaneel?

Ben jij op zoek naar een milieuvriendelijke en gezonde vorm van verwarming? Op deze pagina lichten we graag de voordelen van een warmtepaneel uit. Maar voordat we zover zijn, gaan we eerst dieper in op de werking van infrarood warmtepanelen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Je vergelijkt de werking van infrarood verwarmingspanelen het beste met warme zonnestralen, maar dan zonder uv-straling. Waar een radiator de lucht in huis verwarmt, verwarmt een infraroodpaneel met stralingswarmte jou én de objecten om zich heen. Dit biedt veel voordelen! Denk aan een besparing op de stookkosten, het voorkomen van vochtproblemen, een verbeterd immuunsysteem en meer. Hieronder lichten we een aantal van deze voordelen uit.

Bespaar op stook- en onderhoudskosten

Het is je vast niet ontgaan: de gasprijzen zijn enorm gestegen. Wil je besparen op je gaskosten, zonder ingrijpende verbouwing voor bijvoorbeeld het plaatsen van een warmtepomp? Dan is een warmtepaneel een uitstekende keus. Infraroodpanelen werken namelijk volledig op elektriciteit. En elektriciteit is nu eenmaal voordeliger dan gas. Daarnaast heb je met infrarood verwarming tot 70% minder onderhoudskosten dan bij conventionele vormen van verwarming, zoals centrale verwarming.

Geen last van tocht, vochtproblemen en allergieën

Een warmtepaneel voorkomt vochtproblemen zoals condens of zelfs schimmel. Ook heb je geen last meer van droge lucht of tocht. Dat komt doordat de lucht bij het gebruik van een infraroodpaneel niet wordt opgewarmd en daardoor niet circuleert. Zo voorkom je tevens dat stof, pollen en bacteriën in de kamer rondwarrelen. Kortom: een verademing voor mensen met allergieën! Bovendien dringt de langgolvige infraroodstraling niet door in de huid en is daardoor onschadelijk.

TIP: Stoor jij je aan de condensvorming op jouw badkamerspiegel na het douchen? Kijk dan eens naar een infrarood spiegel met LED. Dankzij het verwarmingselement beslaat deze spiegel niet!

 

 

Efficiënt en duurzaam verwarmen

Je komt na een lange werkdag thuis in een koud huis en besluit de verwarming aan te zetten. Pas tegen de tijd dat je naar bed gaat begint het aangenaam te worden. Je wilt niet onnodig verbruiken, dus zet je de verwarming uit. Als je ’s ochtends wakker wordt is het weer fris. Klinkt herkenbaar? Met een warmtepaneel ervaar je dit probleem niet. Dat komt doordat het paneel stralingswarmte afgeeft aan de objecten die in het bereik liggen.

Bevind jij je in het bereik van het paneel? Zet hem aan en geniet binnen enkele minuten van de aangename warmte! Stap je buiten de verwarmde zone? Dan kan het infraroodpaneel direct weer uit. Je voelt dan geen warmte meer, aangezien de lucht niet wordt verwarmd. Dat bespaart je en hoop koten én is beter voor het milieu! Door de werking op elektriciteit stoot een warmtepaneel tijdens het gebruik geen CO2 uit. Wek je zelf energie op door middel van zonnepanelen? Dan ben je helemaal duurzaam bezig.

Verbeter je immuunsysteem

Het gebruik van warmtepanelen is gunstig in combinatie met vele soorten gezondheidsbehandelingen. Zo verhoogt het de elasticiteit van de huid en wordt de bloedcirculatie bevordert. Dat heeft grotendeels te maken met het voorkomen van uitdroging van de lucht. Centrale verwarming verwarmt niet alleen de lucht, maar droogt deze ook uit. Bij verwarmingspanelen is dit niet het geval, aangezien ze niet de lucht, maar objecten eromheen verwarmen. Een lage luchtvochtigheid in huis uit zich ook vaak in geïrriteerde luchtwegen, droge ogen of huidklachten. Kortom: met infraroodpanelen voorkom je deze klachten en verbeter je je immuunsysteem.

Benieuwd naar het assortiment warmtepanelen en infrarood spiegels van Livn? Bekijk onze infrarood verwarmingsproducten in de webshop. 

Shop jouw warmtepaneel bij Livn

Voetenset t.b.v. infraroodpanelen wit Voetenset t.b.v. infraroodpanelen wit
19,95
9,99
Tijdelijk uitverkocht
Ontvang bericht als dit product op voorraad is
Houd mij op de hoogte

Misschien ook interessant