Inspiratie

Balkon inspiratie: 5 ideeën voor jouw balkon

Wil je jouw balkon inrichten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Omdat je bijvoorbeeld beperkte ruimte hebt of omdat je voor je idee weinig kunt aanpassen? Dan kun je wel wat balkon inspiratie gebruiken! In deze blog nemen we je graag mee in onze 5 ideeën om van jouw balkon een leefruimte te maken. Van decoratie tot absolute musthaves. Lees gauw verder.

1. Balkon inspiratie voor de balustrade

Wanneer je een appartement met balkon huurt of koopt, heb je vaak weinig in te brengen over de basis ervan. Je zit nu eenmaal vast aan de bestaande vloer en balustrade. Met de juiste balkon decoratie kun je het echter nog wel naar jouw zin maken! Maak bijvoorbeeld gebruik van een balkonscherm. Dit voegt niet alleen extra sfeer toe aan jouw terras, maar houdt ook nog eens een hoop wind tegen. Ga je voor een natuurlijk balkonscherm van bamboe of riet? Of juist voor een onderhoudsvriendelijk balkonscherm gemaakt van PVC? De keus is aan jou!

Tip: wist je dat Livn diverse balkonschermen in het assortiment heeft? Bekijk ze hier!

2. Balkon (aan)kleden

Zie je jouw balkon voor je als een verlengstuk van je interieur? Denk dan ook eens aan balkon decoratie in de vorm van een buitenkleed. Buitenkleden zijn bij diverse aanbieders verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Van rond tot rechthoekig en van egaal gekleurd tot de leukste prints. Zo hoef je nooit meer tegen die saaie tegels aan te kijken. ;-)

3. Tafelruimte wanneer je het nodig hebt

Onze lijst met balkon inspiratie zou niet compleet zijn zonder wat extra tips voor een klein balkon. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over een balkontafel? Dit tafeltje hang je eenvoudig op aan de reling van het balkon en creëert zo (extra) tafelruimte. Ideaal wanneer je gasten over de vloer hebt.

Tip: sommige balkontafels kun je zelfs inklappen. Zo verspil je geen ruimte op het moment dat je de tafel niet nodig hebt. Deze halfronde Livn balkontafel is hier een goed voorbeeld van!

4. Zonwering voor hete zomerdagen

Wil je zelf kunnen bepalen of je wilt genieten van de zon op je balkon? In de categorie balkon-musthaves presenteren wij: de balkonparasol. Deze parasols zijn vanwege de vorm speciaal gemaakt voor op het balkon. Een halfronde balkonparasol kan plat tegen de wand of de reling van het balkon worden geplaatst. Hierdoor neemt de parasol weinig plaats in en is hij geschikt voor kleine oppervlakken. Trust us: je wilt niet meer zonder!

5. Investeer in goede insectenwering

Door de stijl van je interieur terug te laten komen op je balkon, creëer je één geheel. Dit wordt slechts gescheiden door een deur of schuifpui. Breng je buiten veel tijd door? Dan kan het handig zijn om te investeren in goede insectenwering. Zo kan je gerust de deur open laten staan, zonder dat er insecten binnenkomen. Kies bijvoorbeeld voor een plisséhordeur of een schuifhor, speciaal voor schuifpuien. Beide horren nemen weinig kostbare ruimte in beslag. Nieuwsgierig naar welke deurhor bij jouw situatie past? Ontdek meer in deze blog.

Genoeg balkon inspiratie opgedaan? Aan de slag dan maar! Livn helpt je graag om van jouw balkon een sfeervolle, leefbare plek te maken. Je balkon inrichten is een fluitje van een cent met ons uitgebreide assortiment balkonschermen, parasols en horren.

Misschien ook interessant