Keuzehulp

Zonnedoek kopen? Hier moet je op letten!

Wil je graag een zonnedoek kopen, maar raak je overweldigd door alle keus? We got you! In deze blog vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een schaduwdoek. Denk bijvoorbeeld aan de waterdichtheid van het zonwerende doek, UV-bescherming en meer. Onderaan de blog vind je meer informatie over de verschillen tussen de zonnedoeken uit ons assortiment. Nieuwsgierig? Lees gauw verder.

Luchtdoorlatend vs. waterdicht schaduwdoek

Een van de eerste dingen waar je bij stil moet staan is: wil je een luchtdoorlatend of juist een waterafstotend schaduwdoek? Beide opties hebben zo zijn voordelen. Luchtdoorlatend is vaak wat goedkoper, omdat de stof een open geweven structuur heeft. Hierdoor geniet je op warme zomerdagen van een aangenaam briesje. Maar naast wind, laat dit type zonnezeil ook regen door! Wil je bij een lichte regenbui graag nog droog kunnen zitten? Of vind je het fijn om jouw buitenmeubilair te beschermen tegen neerslag? Kies dan voor een waterafstotend zonnedoek.

Tip: Let bij het kiezen van een waterafstotend of waterdicht schaduwdoek op de vermelde waterkolom. Dit geeft aan in welke mate het materiaal waterdicht is. Hoe hoger het getal, hoe beter je beschermt bent tegen regen.

Zonnedoek met UV-bescherming

Door een schaduwplek te creëren is het op hete zomerdagen vaak beter uit te houden in de tuin of op het terras. Maar wist je dat je in de schaduw niet altijd beschermd bent tegen de zon? Let er bij het kopen van een zonnedoek op dat deze ook UV-werend is. Een kleine geruststelling: de zonwerende doeken van Livn houden tot wel 95% van de UV-straling tegen. Onbezorgd genieten dus!

Driehoekig, vierkant of rechthoekig zonnedoek

Voor welke vorm kies jij? Een driehoek zonnedoek blijft nog altijd erg populair, maar dit moet natuurlijk ook bij je tuin passen! Ga je aan de slag met opmeten om tot de juiste maat te komen? Let dan goed op! Het doek hangt namelijk nooit strak tegen de muur. Er zit altijd wat ruimte tussen de bevestigingsmaterialen (ogen) en het schaduwdoek. De totale afstand die je nodig hebt van punt A naar punt B, is dus groter dan slechts de lengte of breedte van het doek.

Tip: Maak je gebruik van de Livn bevestigingsmaterialen? Houd dan rekening met een minimale extra afstand van +/- 20 cm tussen de muur en het schaduwdoek voor de spanners en +/- 8 cm voor de karabijnhaak.

Livn schaduwdoeken: de diverse lijnen uitgelegd

Onze zonwerende doeken zijn opgedeeld in drie collecties: Iseo, Como en Livigno.

De Iseo-lijn bevat zonnedoeken uit onze laagste prijscategorie. Ze zijn gemaakt van HDPE (high density polyethylene) en hebben een open geweven structuur. Hierdoor zijn de doeken regen- en luchtdoorlatend. Verkrijgbaar in diverse vormen, maten en kleuren.

Heb jij liever een waterafstotend schaduwdoek? Kies dan voor een Como zonnezeil. De Como-lijn is gemaakt van polyester met een stofdikte van 160 g/m2. Ze hebben een ademende Teflon coating aan de buitenzijde en PU coating aan de binnenzijde. Het zonnedoek, met een waterkolom tot 400 mm, beschermt jou tegen een lichte regenbui.

De Livigno-lijn bestaat uit waterafstotende zonnedoeken met een waterkolom tot 500 mm. Ook deze serie is gemaakt van hoogwaardig polyester met een speciale coating. Dit beschermt het doek tegen vuil, zon en veroudering. Livigno schaduwdoeken zijn met een stofdikte van 270 g/m2 de zwaarste in ons assortiment. Verkrijgbaar in een stijlvolle beige/naturel kleur.

Ben jij na het lezen van deze blog voorbereid en klaar om een zonnedoek te gaan bestellen? Bekijk dan ook eens het uitgebreide assortiment schaduwdoeken van Livn. Van driehoekig tot vierkant en van luchtdoorlatend tot waterdicht.

Misschien ook interessant