Installatie

Tips voor het bevestigen van een balkonscherm of tuinscherm

Wil je graag meer privacy creëren in je tuin of op je balkon? Een balkon- of tuinscherm van Livn kan hierbij helpen! Daarnaast kan een scherm een mooie decoratieve toevoeging zijn voor jouw buitenruimte. Een tuin- of balkonscherm is eenvoudig te installeren. In deze blog vertellen we je graag hoe je dit aanpakt.

Benodigdheden voor het installeren

Voordat je begint met het installeren van een scherm, is het belangrijk om bevestigingsmateriaal te hebben. Welk materiaal je nodig hebt, hangt af van het soort scherm dat je wilt bevestigen. Je kunt gebruik maken van Livn bevestigingsstrips of van Livn bevestigingsdraad. Wil je graag meerdere PVC schermen bevestigen? Zorg dan dat je schermverbinders hebt.

 

Bevestiging van een balkonscherm of tuinscherm

Het is van belang dat het balkon- of tuinscherm tegen een stevige achtergrond wordt vastgebonden. Denk hierbij aan een schutting of een balustrade. Bepaald waar je het scherm aan vast wilt maken?  Rol het scherm uit en zet het scherm vast door middel van de Livn bevestigingsstrips. Deze haal je door de uitsparingen aan de boven- en onderkant. Wij raden je aan om dit ten minste iedere meter te herhalen, zodat het balkonscherm strak hangt. Hang het balkonscherm minstents 1 cm boven de grond, aangezien een vochtige grond de levensduur van het scherm zou kunnen verkorten.

Voordelen van een rieten of PVC scherm

Heb je gekozen voor een PVC of rieten scherm voor jouw tuin of balkon? Deze twee soorten schermen brengen andere voordelen met zich mee dan HDPE en polyester schermen. Het grote voordeel van een rieten scherm is dat je deze eenvoudig op maat maakt. Dit doe je door allereerst het metaaldraad door te knippen met een tang en vervolgens het overtollige riet weg te halen. Vervolgens kun je met bevestigingsdraad het riet weer aan elkaar vast maken.

Bij een PVC balkon- of tuinscherm werk je het scherm strak af met een U-profiel. Een U-profiel voorkomt dat er vuil en regen tussen de latten komt te zitten. Bovendien geeft dit een strakke look. Bij het gebruik van meerdere PVC schermen zijn deze eenvoudig aan elkaar vast te maken met de Livn schermverbinders.

Er is dus altijd een scherm die past bij jouw balkon of tuin! Daarnaast monteer je de schermen van Livn eenvoudig in enkele stappen.

Misschien ook interessant