Keuzehulp

Welk vermogen moet mijn houtkachel hebben?

Het vermogen van een houtkachel beschrijft hoe goed de houtkachel de ruimte kan verwarmen. Zorg ervoor dat je een houtkachel kiest met het juiste vermogen. Een houtkachel met een te laag vermogen zal de ruimte niet geheel kunnen verwarmen. Een te hoog vermogen zal daarentegen zorgen dat de ruimte onaangenaam warm wordt, waardoor je ongemerkt minder lang of met minder hout zal gaan stoken. Dit verslechtert echter het verbrandingsproces, waardoor je minder efficiënt en minder milieubewust stookt.

Waarom een houtkachel van Livn

De houtkachels van Livn hebben een zeer hoog rendement en zijn Ecodesign goedgekeurd, wat betekent dat de houtkachels veel warmte opleveren en er weinig warmte verdwijnt via het rookkanaal. Dit komt doordat de Livn kachels gemaakt zijn van staal en er keramische vuurvaste stenen aan de binnenkant van de vuurkamer geplaatst zijn. De keramische vuurvaste stenen houden de warmte van het vuur vast en brengen deze terug in de vuurkamer om de verbrandingstemperatuur zo hoog mogelijk te houden. Hoe hoger de verbrandingstemperatuur, hoe hoger de efficiëntie van het verbrandingsproces.

Daarnaast hebben de Livn houtkachels ook een schone verbranding, wat goed is voor het milieu en weinig overlast veroorzaakt. De houtkachels zijn namelijk nauwelijks te ruiken. Bekijk gerust al onze Livn houtkachels. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien ook interessant