Keuzehulp

De verschillende voordelen van schaduwdoeken

Geniet in de zomer van het heerlijke buitenleven! De zon is prettig, maar het is ook fijn om de koelte in de schaduw op te kunnen zoeken. Wil je graag een schaduwplek creëren? We bespreken in deze blog de verschillende opties en welke voordelen een schaduwdoek heeft in jouw tuin ten opzichte van andere zonwering.

Verschillende schaduwopties

Wanneer je schaduw wilt creëren in jouw tuin zijn er tal van mogelijkheden, elk met zijn eigen voordelen. Hieronder vergelijken we de verschillende soorten zonwering met een schaduwdoek en bekijken we de voordelen.

  • Een tuin- en terrasoverkapping of veranda: Wanneer je kiest voor een overkapping of veranda ben je vaak duurder uit dan wanneer je kiest voor een schaduwdoek. Bovendien neemt een overkapping veel ruimte in beslag. Een veranda brengt een andere sfeer in jouw tuin dan een schaduwdoek. Een belangrijk voordeel van een schaduwdoek is echter dat je deze los kunt maken wanneer je geen behoefte hebt aan schaduw. Met een veranda of overkapping gaat dit niet.
  • Een zonnescherm: Een zonnescherm wordt aan jouw woning gemonteerd. Hierdoor kies je vaak niet de beste schaduwplek in jouw tuin. Door de knikarm of het uitvalscherm wordt voornamelijk binnen schaduw gecreëerd. In tegenstelling tot een zonnescherm, heb je bij een schaduwdoek wel de mogelijkheid om te kiezen waar je een schaduwplek wilt creëren. Verder zorgt een schaduwdoek voor een stijlvolle en speelse look.
  • Een parasol: Een parasol levert uiteraard voordelige schaduw in de tuin, op het terras of op het balkon. Het grootste voordeel van een schaduwdoek in vergelijking met een parasol is dat een schaduwdoek ruimtebesparend is. Bij een parasol moet je rekening houden met de ruimte die de voet inneemt, terwijl het doek in de lucht hangt. Het doek staat hierdoor nooit in de weg. Bovendien is het doek veel lichter, maar waait deze niet om. Het compacte doek is verder eenvoudig op te vouwen en mee te nemen in de tas, dus ook zeer geschikt voor op vakantie!

Waarom kies je voor een schaduwdoek?

Een schaduwdoek van Livn is niet alleen zonwerend, het beschermt ook tegen Uv-stralen. Bovendien laat je het doek zorgeloos een langere periode hangen. Erg praktisch! Je hangt het schaduwdoek op in het voorjaar en haalt het pas weg in het najaar. Tussendoor toch van de zon genieten? Het is uiteraard mogelijk om het doek tussendoor gemakkelijk los te maken.

Wanneer je kiest voor een schaduwdoek van polyester, dan is het doek waterdicht en dient deze ook als afdak. Het HDPE schaduwdoek laat wel regen door, maar ook wind en licht. Dit zorgt voor een koele schaduwplek. Het schaduwdoek wordt geleverd in een handige meeneemtas. Hierdoor zijn de schaduwdoeken ook zeer geschikt om mee te nemen op vakantie.

Wil je graag een speels effect creëren in jouw tuin? Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en vormen, waardoor je altijd een schaduwdoek vindt die aansluit bij jouw tuin. Benieuwd naar alle schaduwdoeken? Bekijk hier het volledige assortiment.

Misschien ook interessant