Klustips

Wandhaard ophangen? Volg deze 3 stappen!

Wil je graag een wandhaard kopen, maar laat jij je tegenhouden door de montage? Of heb je een wandhaard gekocht, maar kom je er niet helemaal uit met het ophangen? @tamarliving laat je zien hoe eenvoudig het kan zijn! In 3 stappen hing zij de Livn hanghaard Brixham zelf op.

Waarom een elektrische wandhaard?

Nathalie (@tamarliving): “Voor onze chique/Scandinavisch ingerichte woonkamer waren wij op zoek naar meer sfeer! Sfeer creëren kan op verschillende manieren, maar wij zochten specifiek naar een grotere blikvanger.

Al snel kwamen we op het idee om een haard te plaatsen. Maar wat voor soort haard kies je dan? We hebben geen open haard of een kanaal om rook af te voeren. Het nadeel van een bio ethanol haard is dat je ook hier met ‘echt’ vuur te maken hebt en je deze altijd moet blijven aanvullen, anders werkt het niet. Gezien ons zoontje en huisdieren zagen wij dit niet als een optie.

Wat voor haard zochten we dan wel? Juist! Een elektrische wandhaard. Een haard die je eigenlijk alleen maar hoeft te installeren, en je bent klaar. Gewoonweg simpel en makkelijk. Zo kwamen we bij Livn terecht, met een divers assortiment elektrische sfeerhaarden en nog veel meer!

Direct viel ons oog op de Livn hanghaard Brixham. Deze wandhaard heeft een mooie grootte (98 cm breed), verschillende kleuren backlight, een realistisch vlambeeld, twee warmtestanden en is makkelijk, heel makkelijk om op te hangen! Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je het doet.”

Stap 1: Plaats de muurbeugel

Bedenk op welke plek je de haard aan de muur wilt hangen. Klaar? Teken dan de hoogte van de wandhaard af op de muur. Houd de beugel vervolgens tegen de muur aan en kleur de vier boorgaten in met een potlood. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de gemarkeerde boorgaten op een rechte lijn zitten. Doe je dit niet, dan komt de haard scheef te hangen en dat willen we niet.

Tip: Plaats de elektrische sfeerhaard in de buurt van een stopcontact. Houd daarnaast rekening met een aantal voorschriften voor de plaatsing. Zo mag er voor de veiligheid bijvoorbeeld niets binnen een meter vóór de haard staan. Alle voorschriften staan vermeld in de handleidingen van onze haarden.Stap 2: Hang de haard op

Boor vier gaatjes op de in stap één gemarkeerde plekken. Schroef de muurbeugel op deze vier punten vast. De schroeven en pluggen die je hiervoor nodig hebt, worden standaard meegeleverd. Je bent nu klaar om de haard vast te klikken aan de beugel. Zodra hij vastgeklikt zit, maak je hem aan de bovenkant vast met behulp van schroefjes.
 


Stap 3: Plaats de accessoires en hang de glasplaat op

Koop je een Livn sfeerhaard? Dan wordt deze, afhankelijk van het model, geleverd inclusief houtblokken en/of kiezelstenen. Bepaal zelf hoe je deze accessoires over de bodem van de haard verdeelt. Vervolgens is het tijd om de haard voor aan de muur af te maken met de glasplaat. Hang de glasplaat in de daarvoor bestemde uitsparingen aan de bovenkant van de haard. Zet de plaat vast met de meegeleverde schroefjes en je bent klaar!Benodigdheden:

  • Potlood
  • Waterpas
  • Boor-/schroefmachine
  • Muurbeugel, schroeven, pluggen (inbegrepen bij Livn wandhaarden)
  • Elektrische hanghaard, bijvoorbeeld de Livn Brixham

Nathalie: “Het leuke is dat zelfs onze kat en hond denken dat het vuur echt is. Ze gaan er namelijk regelmatig voor liggen! Daarnaast heeft de haard een chique uitstraling dankzij de zwarte rand en het realistische vlambeeld. Mocht je het leuk vinden, dan kan je met de Brixham zelfs diverse kleuren als achtergrondverlichting instellen. Onze woonkamer heeft absoluut een transformatie ondergaan en biedt nu een heerlijke sfeer!”

Met het handige stappenplan van @tamarliving is het installeren van een Livn wandhaard een fluitje van een cent! Houd onze blog in de gaten voor meer handige klus- en montagetips of volg Livn op social media.

Shop Livn hanghaarden

Hanghaard Brixham Hanghaard Brixham
€ 379,-
€ 303,20
Hanghaard Sherwood WiFi Hanghaard Sherwood WiFi
€ 599,-
€ 529,00
Hanghaard Dublin Hanghaard Dublin
€ 549,-
€ 479,00
Hanghaard Nottingham Hanghaard Nottingham
€ 569,-
€ 519,00

Misschien ook interessant